Home » Artikler

Inferno 2009

08.04.2009

Vi i Artistfoto sitter igjen med et solid inntrykk av Inferno, som arrangeres på det 9. året nå. Onsdagen var klubbkvelden der mange scener rundt i byen ble brukt. Vi rakk bare stedene John Dee og Blå selv om man hadde ønsket å se flere konserter. De neste tre dagene foregikk konsertene på Rockefeller og John Dee som er i samme bygg. Det imponerer meg stort at det ikke var noe kluss, eller en forsinkelse på hele 35 konserter over 4 dager, som vi fikk med oss. Jeg så heller intet bråk, utkastelse eller annet tull som man ofte ser på betraktelig ”lysere” festivaler.


Publikum på Wardruna konserten. På bildet kan du også se bla King fra Sahg og tidligere Gorgoroth.

Når man oppsummerer det musikalske, så har dette vært en stor opplevelse. Vi synes blant annet at konserten med Septic Flesh var blant høydepunktene. De spilte de fleste av sine beste sanger, og noe mer heftig skal man lete lenge etter. Wardruna kjørte konserten i Vikingeskipmuseet på Bygdøy. Disse dyktige musikerne lagde en atmosfære jeg aldri har opplevd tidligere.
Musikken passet som hånd i hanske med det mektige Oseberg skipet som bakgrunn.


Wardruna og Gaahl

Blood Red Throne leverte et forrykende show på Blå på Onsdagen. Stufullt lokale vitner om fanskaren til dette bandet. Ellers var det mange bra konserter av både kjente og ukjente band og for det meste høy kvalitet.


Blood Red Throne på Blå, og her gitarist Peisy Død Olaisen i en forrykende gitarsolo.

 Avslutningen med Carpathian Forest var etter min mening rå og magisk på samme tid. Tror aldri jeg har opplevd en mer teatralsk konsert noen gang. Fetere en dette kan det neppe bli for en artistfotograf!

See all pictures here