Home » Artikler

Blood Red Throne

31.05.2011

Selv om ganske få hadde tatt turen til På hjørnet for å se Blood Red Throne, leverte bandet en strålende konsert. Sørlandets flaggskip innen death metal leverte et variert utvalg av låter plukket fra samtlige av deres utgivelser.

Som krydder fikk også de fremmøtte høre et par låter som blir å finne på deres neste album.

Vokalist  Vald                                                                                                                 

Konserten gikk i et forrykende tempo, men bandets dyktige medlemmer sørget for at det aldri ble kaotisk. Ungdommen i front headbanget mens den eldre garde stod lengre bak og nikket anerkjennede til en musikk jeg vil betegne som tight og groovy. Olaisen og Vik Schei har laget haugevis med steintøffe riff de har bygd låtene opp rundt, så høydepunktene kommer som perler på en snor.


Erlend Caspersen på bass

Bandets nye trommis var et nytt bekjentskap for undertegnede, og jeg var en smule skeptisk før konserten begynte. Det hadde jeg ingen grunn til. Emil Wiksten viste en spilleglede jeg sjelden har opplevd, og pisket skinn med en teknikk man ikke ser ofte hos en tenåring.


Den nye  trommisen Emil Wiksten            

Daniel Olaisen måtte dessverre trekke seg fra bandets turnè tidligere i år grunnet et stygt benbrudd. Denne kvelden var han heldigvis klar igjen, og han trakterer gitaren som få andre innen genren. Selv om bandets andre medlemmer også er meget flinke, er det naturlig å trekke frem Daniel som er bærebjelken i bandet. Han har kjøpt seg BMW X5, en imponerende bil, men jeg er mer imponert over musikken han skriver og fremfører.


Sjef og gitarist Daniel Olaissen                                                                                 

På hjørnet er en veldig liten klubbscene, og forventningene til lyd og lys er ikke høye. Lyden blir bra, forholdene tatt i betraktning. Lyset derimot er noe stusselig, men så lenge bandet spiller en musikk som ikke veldig avhengig av at lys skal skape stemninger, trekker det ikke mye ned på denne konserten.

Det er meget artig at vi har et band som Blood Red Throne i nærområdet.

Bandet er på et stort plateselskap, og står kvalitetsmessig ikke tilbake for band som Cannibal Corpse, Anata, Vomitory og andre band det er naturlig å sammenlikne dem med. Snarere tvert imot.


Gitarist Ivan Meathook Gujic                       

Vi får håpe litt flere folk tar turen neste gang de spiller i nærområdet, for dette er kvalitet jeg ikke unner noen å gå glipp av.

See all pictures here