Home » Artikler

Oslo Live 2011

26.06.2011

Oslo Live har gått fra å være en festival med stor bredde blandet musikk, til å bli en festival som veier mer mot electronica, ispedd soul, funk, pop og reggaemusikk.
Eksempelvis i fjor spilte Audrey Horne og In Flames på oslo Live, men i år er metalsjangeren helt fjernet.
Med festivalens nye eiere så har identiteten til Oslo Live blitt er enda sterkere, med mer electronica og klubbmusikk, samt mer nærliggende musikksjangre.

Oslo Live hadde i år ett gigantisk 15 meter høyt tårn midt på festivalplassen.
Dette ble brukt av inviterte DJ-er fra hele verden, og klubbmusikk dunket ut over hele arenaen mellom konsertene på hovedscenen.


15 meter stort Dj tårn var stilig

Det kjørre med tårnet var at det var dagslys inntil en time før dagens festivalslutt, og i dagslys var dette mye kjipere enn når det ble mørkt. Det hele  funket mye bedre stemningsmessig når mørket hadde senket seg over plassen.
 
Jeg likte ikke at artistene stod skjult på toppen av tårnet, og hadde man flyttet de en etasje ned kunne vi fått sett dem live, og ikke bare på skjermen.
Skulle man gå riktig i detalj, ville jeg også putta et kraftig vidvinkelobjektiv på filmkamera der oppe , slik at man kunne se alle artistene, og ikke bare en eller en halv av gangen på den store skjermen.

Vi fikk med oss tre av fire dager i år, og vi ble godt mettet av et program av stort sett høy kvalitet.
Bandene vi fikk med oss var: Tõg, Aloe Blacc, Big Bang , Bob Hund, Casiokids, Daniel Adams-Ray, Digitalism, Florrie, Friendly Fires, Groove Armada, John Olav Nilsen & Gjengen, Kråkesølv og Leftfield.


Aloe Blacc satte virkelig stemningen i kok med giganthiter som " I Need A Dollar".

Leftfield var ett stort scoop for festivalen, og var kanskje verd turen til Oslo alene.
Bandet som leverte kanskje den beste konserten på Quart gjennom tidene, synes vi det var utrolig fett at festivalen klarte å booke.
Oslo Live ble jo startet på restene av Quart, og med dette bandet satte de virkelig standarden med noe av det beste som Quart klarte å levere i sin storhetstid.

Engelske Florrie var en meget spennende booking, og vi gledet oss stort til denne konserten.
Trommeslageren, låtskriveren og modellen som startet trommekarrieren som 7-åring og har spilt blant annet for Pet Shop Boys, leverte sykt bra.
Fred Falke lagde remix av sangen Call 911, og Florrie ble straks en suksess med sin kompromissløse klubbmusikk. Hun leverte knallbra og vi vil nok se mer til henne senere.


Florrie startet å spille trommer når hun var bare 7 år og her er hun i sitt ess

Se opp for den sympatiske svensken Daniel Adams Ray, for dette er artist som temmelig sikkert kommer opp og frem i Norge. Han kjører en konsert med en tornado av fengende låter, og har til nå gjort det svært bra i Sverige.
Artisten med fortid fra Hip-hop duoen Snook, leverte et popalbum i 2010 ved navn Svart, vitt och allt däremellan, og det har solgt til gull i Sverige.


Digitalism på scenen til nær fullpakket arena

See all pictures here

Sjekk også ut flere bilder på vår Facebookside her