Home » Artikler

Bare Egil Band hadde NRK på slep på årets dyrskue

04.09.2011

Den geniale musikeren og humoristen Egil Hegerberg hadde med seg et kamerateam fra NRK, da han besøkte Lyngdal denne helgen.
De lager en TV serie der de besøker forskjellige steder i Norge som skiller seg ut en eller annen rar måte, og av sørlandsbyer var det Lyngdal som fikk passet påskrevet.

At valget falt Lyngdal er nok ikke uten grunn. Byen som er godt kjent for sin konservative holdning til alkohol, alle sine bedehus, bønder og med ku i byvåpenet.


Egil Hegerberg hadde lagd drikkevise til Lyngdal by.

Kort tid ut i konserten  proklamerte han dette stedet som et skikkelig ”Treigingområde”, der han kritiserte dyrskuet for at man ikke kunne få kjøpt seg ei pils eller to.
For anledningen hadde han lagd ei drikkevise til lyngdølene ved navn ” Hei Lyngdøl ta deg ei øl”. 
Han kritiserte publikum etter sangen for svært avmålt applaus, og at dette var rett og slett litt lunkent..  -Ja det ligger svært mye tungsinn over området, mente Egil, og publikum var med notene og lo godt.


Mai Elise Solberg spilte for det meste tangenter i Bare Egil Band, eller blir det Ikke Bare Egil Band?

Trønderne fikk også passet påskrevet med sangen om veien ”ÆÆÆ 39”, Sarpsborg med sangen  ”Særpingene taper aldri”, og Holmestrand med ”Sardinfabrikken i Holmestrand”.

Egil er en utrolig flink låtmaker, og med de fengende låtene med de humoristiske tekstene gjør han det til en svært underholdende konsertkveld årets dyrskue.
Vi stusset litt om det var Bare Egil band, eller Ikke Bare Egil Band som spilte? Trolig spilte de begge denne regntunge, tungsinnede alkoholfrie lørdagen Lyngdals Dyrskue.


Midt i bibelbeltet, Lyngdal. Her er det mange kirker og bedehus og med mye tungsinn, mente Egil.

See all pictures here