Home » Artikler

Opeth leverte en strålende konsert i Bergen

25.06.2012

Artistfoto var tilstede på Bergenfest 22.juni for å bivåne Opeths konsert i Peer Gynt salen i Grieghallen.

Siden forrige gang i februar 09 har bandet både plate og dvd utgivelse bak seg. Og med siste plata som bærer tittelen Heritage, hadde bandet tatt en annen retning enn på tidligere utgivelser. 

Etter at oppvarmingsbandet Ribozyme hadde gjort sitt var publikum klare for kveldens høydepunkt. Bandet åpnet med The devils orchard fra Heritage og fortsatte med en til. Med det beviste de at låtene fra siste skiva fungerer godt live.

De 12-1500 fremøtte fikk også servert låter som Burden, Windowpane, I feel the dark, The lines in my hand, Demon of the fall osv.

Opeth (arkivfoto) Foto: Svein Erik Nomeland

Bandet har jo en karriere på over 20 år og nok låter og velge i mellom. Vokalist og låtskriver Mikael Åkerfeldt fikk også bevist at han duger som stand up komedier mellom låtene. Han har også en skive ute med sideprosjektet Storm Corrossion sammen med Steven Wilson fra Porcupine tree. Wilson har vært med som produsent på noen av Opeth,s tidligere skiver.

Etter en time og 15 minutter gikk bandet av scenen men ble klappet inn igjen. Da de dro i gang Deliverance kokte det i salen. Dette er ei låt som inneholder det meste som beskriver Opeths musikk.

Ett verdig punktum for kvelden. Vi gleder oss til neste konsert allerede.

tekst: John Arve Hannasvik