Home » Artikler

Wacken Open Air 2012

08.08.2012

Artistfoto sjekka ut Wacken Open Air, som gikk av stabelen 2.-4. august. Dette var den 23. i rekken siden starten i 1990.

Wacken er en liten tysk småby som ligger en drøy time fra Flensburg. Festivalen har plass til 75000 og ble utsolgt rett før jul i fjor!


Horns up på Wacken! Foto: Trude Ronæs

Vi ankom torsdag formiddag, kjørte gjennom byen og ble møtt med horder av metalheads i gatene. Ingen tvil om at vi var kommet på riktig sted. Vi fulgte skiltingen mot campen og ble dirigert til ledig plass. Greit å parkere bilen ved teltet, med skikkelig tysk presisjon som viste seg å gjelde på alle felt under helgen. Vi gjorde oss kjent med området og gikk for å sjekke inn. Grei skilting ved hjelp av bannere med kart over festivalen.

Vi fikk scannet billettene våre, fikk armbånd og en liten hendig festivalsekk med ting en festivaldeltaker har god bruk for. Slik som info, regnponcho, shampo, ørepropper, kondomer, div merker, penn, vimpel til å henge i bilen osv.

Av musikk fikk vi med oss Sepultura på ettermiddagen, og Saxon som gjorde en kjempekonsert på kvelden.

Volbeat avrundet tordagskvelden på en av de to store scenene som var forbeholdt headlinerne. Disse lå side om side, og ett band spilte på den ene imens neste band gjorde seg klar på den andre scenen. God lyd og flere storskjermer som seg hør og bør på en så stor festival.Kamelot på scenen. Foto: Trude Ronæs

Fredag var dagen vi så frem til, og vi fikk med oss Kamelot før et skikkelig uvær slo inn. Det regna kraftig, lynte og tordnet og Opeth´s frontfigur, Mikael Åkerfeldt, beklaget at hver gang de spilte på Wacken hadde det regna.

Men i løpet av 3-4 låter ut i settet skinte sola og Hammerfall, Dimmu Borgir og In Flames gjorde kvelden minneverdig med glimrende konserter.


Etter regnet kom sola. Men det ble noe gjørmete og det hadde ikke vært så vått på 16 år, påsto en vi pratet med. Foto: Trude Ronæs

Dimmu Borgir med fullt symfoniorkester og kor, var en opplevelse i seg selv. Vi valgte å dra hjem lørdag morgen siden hele området var dekket av gjørme pga uværet.

Så vått hadde det visst ikke vært på 16 år, ifølge en vi prata med.

Billetter til neste års Open Air er allerede i salg, og det gjelder å være tidlig ute om du har tenkt deg dit. Dette er en festival vi garantert kommer til å besøke igjen.

Tekst: John Arve Hannasvik
Foto
:Trude Ronæs


For annonsering, salg, tips eller andre henvendelser kontakt: post@artistfoto.no