Home » Artikler

Evan Seleven åpnet Måkeskrik

29.07.2013

Måkeskrik er en koselig og intim festival, lokalisert i velkjente Bendiksbukta like ved sentrum av Kristiansand. Bandene i år var en blanding av ”up and comming” og godt etablerte.


Idylliske Bendiksbukta kunne knapt vise seg fra en finere side, enn denne julikvelden

Vi ankom festivalen fredag ettermiddag, og det var ganske få publikummere da Evan Seleven gikk på scenen. Evan Seleven, med Nils Olav Drivdal i spissen, var en grei festivalstart for de fremmøtte. Indierockebandet fra Kristiansand kjører forskjellige type låter som har èn fellesnevner; fengende.

De skiller seg helt klart ut fra mengden andre band i sjangeren, med sine hyppige temposkifter der gitaren spiller førstefiolin. Med den fengende og vellagde sangen ”Hitcike in Japan” viser bandet at potensialet er svært høyt.


Nils Olav Drivdal fra Evan Seleven

Nils Olav Drivdal har også scenetekke med sin lune humor, som kommer i sitt fulle utspring mellom sangene.  Sarkasme og smådissing av det fremmøtte publikummet var moro, og det var flere enn meg som småhumret.

Vi fikk også med oss Dråpe, Lucky Malice og oppvarmingen til Riddarna før vi stakk nesa mot vest igjen. Alle bandene vi fikk med oss skapte en fin atmosfære, og festivalen skal ha stor skryt for bookingen av lovende band over hele helgen.

Det fungerte også greit med to scener, noe vi ikke har opplevd  i Bendiksbukta tidligere. Bandene på fredagen traff nok dessverre ikke bredden av publikummere, men for de som er over snittet musikkinteressert, var kvelden absolutt noe å få med seg.Bildegalleri av artistene vi fikk med oss på årets Måkeskrik: