Home » Artikler

Musikk og idyll på Skjærgårds Music & Mission Festival

30.07.2013

Tekst: Geir Roger Hagen

Da tok vi i artistfoto.no igjen turen til idylliske Risøya utenfor Tvedestrand for å besøke sommerens Skjærgårds Music & Mission Festival.

Denne festivalen samler hver sommer hovedsaklig kristen ungdom fra hele landet til seminarer, møter og ikke minst konserter. Det er store artister innen kristen rock, pop og gospel som gjester festivalen. I år kunne vi blant annet få med oss Kristenrockveteranene i Whitecross, og legenden Michael W. Smith i tillegg til Kutless, End Of September osv.


Vi fikk et møte med  Amerikanske Whitecross i backstagehuset før konserten, der fikk vi kaffe og vafler blant annet. De var noen trivelige karer som var oppriktig glade for å være tilbake i Norge igjen etter noen år. Undertegnede, som nevnte i en bisetning til bandet at jeg spiller trommer, ble mot slutten av møtet spurt om jeg ville spille trommer på ei låt under konserten senere på kvelden. Ikke lite forundret så takket man ja til det.


Whitecross, fra venstre: Benny Ramos, Geir Roger Hagen (Artistfoto), Michael Feighan og Scott Wenzel. Foto: Odd Kenneth Myre

Whitecross som har en snart 30 år lang karriere bak seg, spiller melodiøs hard rock av ypperste merke. Gitarhelten Rex Carroll og vokalist Scott Wenzel står fortsatt i spissen for bandet.De bød det relativt unge publikumet på en kveld med mange godbiter fra karrieren. Konserten startet på det aller verst tenkelige vis da det ikke var lyd i mikrofonen til vokalist Wenzel, og første låt måtte stoppes. Det varte og rakk før lyden var på plass. Kudos til bandet og publikum for å takle dette bra og med godt humør.

Vi fikk også med oss Svenskene i End Of September som varmet opp for Whitecross. Dette bandet leverte også en bra konsert.


Her er Michael W. Smith på scenen.  Foto: Odd Kenneth Myre

Undertegnede fikk ikke med seg de andre dagene av festivalen, men fotograf Myre var der og kunne rapportere om god stemning og liv under konsertene til Michael W. Smith, Kutless og andre.

Det er ikke til å komme vekk ifra at det nok er Norges mest idylliske festivalområde, og når været er solfylt som det var, så stemmer mottoet til festivalen godt: Best festival this side of heaven.

Vi takker arrangørene for samarbeidet og kommer gjerne tilbake til Risøya neste år.


Artistfotos utsendte skribent Geir Roger Hagen, var også "step inn" på trommesettet, under Whitcross konserten! Foto: Odd Kenneth Myre