Home » Artikler

Horizon Ablaze åpnet Southern Discomfort 2013

20.09.2013

La meg si det med en gang: Jeg har aldri noen sinne tidligere vært på en metal-konsert. Jeg har heller aldri eid eller hørt gjennom en metal-plate. Så jeg er rimelig ny på området, for å si det mildt. Likevel er jeg glad i musikk, og er åpen for det meste. Dette er en beskrivelse av min opplevelse av konserten med Horizon Ablaze under Southern Discomfort Metal Festival i Kristiansand 13.9.2013.

Jeg er glad i artister som bygger opp egne univers, historier og stemninger rundt produktet sitt. Når det gjelder Horizon Ablaze skjønner jeg musikken, men jeg fatter ikke konteksten. Ikke skjønner jeg noen ting av vokalen, og jeg kjenner heller ikke tekstene på forhånd, så det er musikken som blir min hovedopplevelse.
Selv om dette var min første metal-konsert, har jeg vært på en del konserter i min tid, men jeg har aldri opplevd musikken så fysisk som jeg gjorde på konsertene på Southern Discomfort på Kick denne kvelden.Dessverre var konserten med Horizon Ablaze plaget av dårlig lyd. Svært ofte var trommene og en uforståelig vokal altfor fremtredene. Men de gangene gitarer og bass trengte igjennom støyen, opplevde jeg til tider musikken til Horizon Ablaze svært fengende, om det er lov til å si om metal? Musikerne spilte bra, og jeg kan godt tenke meg å overvære flere konserter med bandet! Men da burde jeg antakelig sette meg bedre inn i tekstene, for å få en totalopplevelse.


Tekst: Bror "The Terrible" Skrede
Foto: Svein Erik Nomeland