Home » Artikler

a-ha

16.09.2010

Artistfoto tok turen til Kristiansand for å få med seg den siste stadionkonserten til A-ha på Norges jord.
Bandet har hatt en enorm fanskare siden de ble dannet i 1982, og har virkelig satt Norge på kartet .
Kveldens konsert på Sør Arena trakk 14000 publikummere, som må sies å være meget bra.
Lysmessig  var dette nytt, og de brukte en LEDskjerm på ca 1000m2. Dette var gøye utfordringer for en artisfotograf kan man si.

De kjørte igang showet med The Sun Always Shine On T.V., og når man stod der å skuet på den store bakgrunnskjermen på 47x20 meter, så fikk man faktisk et visuelt kick. .Lyden var nydelig og vi la merke til rekken på 30 meter med de designlagde basshøytalerne formet som sylindre i glass. En hifi- entusiast ville gråte av glede ved å oppleve den lyden vi fikk foran i piten i kveld.
A-ha spiller i to timer og leverer sykt bra. Vi møter et band i toppform med lunt humør, og de tar seg tid til å prate litt mellom sangene. Når de kjører i gang Hunting High And Low, følte jeg stemningen økte betraktelig, og den ble bare bedre og bedre videre.
Take On Me er kanskje låten de er mest kjent for, og med denne så avsluttes konserten i Kristiansand  De tre står ydmyke tilbake og bare tar i mot brøl og klapp, og jubelen vil ingen ende ta. 
a-ha er definivt noen av de størstemusikalske ikonene Norge har fostret opp, og det er utrolig synd at det snart er slutt.
Vi har skjønt faktumet og venter i spenning på bra materiale, nå fra tre artister på hver sin kant. 

Trykk her for å se resten av bildene