Home » Artikler

Tøffere enn toget!

08.11.2013

Graveyard og Spirits of the Dead. Kick Nattklubb & Scene 6.11.2013.

Hvilken opplevelse det ble for de alt for få oppmøtte på Kick denne onsdagskvelden! Det er kjedelig at byens publikum ikke kjenner sin besøkelsestid når to så gode band sammen besøker Kristiansand! For meg var dette to nye bekjentskap, men hvilke bekjentskap! Jeg opplevde kjærlighet ved første blikk!

Etter litt tekniske problemer, leverte Spirits of the Dead et forrykende oppvarmingssett! Musikken deres er tung, rytmisk og suggererende! Til tider litt for mange gitarsoloer etter min smak. Sangene ble litt for lange! Jeg likte best de partiene hvor gitarsoloene legges parallelt med vokalen, låtene blir da mer kompakte! Men dette er, som sagt, min smak! Den riffbaserte musikken til Spirits of the Dead var uansett utrolig fengende, og de leverte et meget bra sett! Dette ga virkelig mersmak!

Under her har vi lagt ut en hel sang med Spirits of the Dead, fra konserten på Kick i Kristiansand.

Og så kom Graveyard… Hva kan man si? Fy faen..? Wow…? Ikke vet jeg! Snakker om rockeband! Graveyard har tatt opp i seg alt det kuleste rocken har bydd på de siste 40 årene! De har alt! Tretten forrykende nummer leverte de på Kick denne novemberkvelden. Og som det varmet! Og for et samspill! Og for en kul vokal! Og for noen låter! Så utrolig svett, tett, suggererende og effektfull musikk har jeg sjeldent hørt! Graveyard må være det tøffeste rockebandet vår tid har å by på! Ferdig snakka!


Vokalist og gitarist Joakim Nilsson i bandet Graveyard

Det er da bare så utrolig trist at så få publikummere møtte opp på denne kjempekonserten! Begge bandene, og ikke minst arrangørene som fikk turneen med Spirits of the Dead og Graveyard til Kick, hadde fortjent så mye mer!

Tekst : Bror ''The Terrible'' Skrede
Foto: Svein Erik Nomeland

Hold deg oppdatert på konsertfronten. Følg oss på Facebook!