Home » Artikler

Deep Purple rocket sprekker i Stavanger-isen

10.02.2014

Tekst Tine Vigdel
Foto: Svein Erik Nomeland

Under et bombardement av scenelys, livedesign og kranrigger, fullførte Deep Purple konsert ved DNB Arena. Små, velkjente toner var nok til å gjøre den nye ishallen om til en religiøs rockeverden behylt av en tilfreds publikumsmasse.

Vrinskende gitarer, løpende bassgang, diskantfylt vokal og snertent orgel sydde såler under rockeføttene. Med autensitet og overbevisning greide de å gjenskape 70-tallets genuine nerve.

"Et show med alt", hadde sikkert en siddis sagt i oilers-kirka som publikum den aftenen. Bandet var innpakket i pulserende lys, live screens og grafikk. Scenen så til tider ut som en spilleautomat i dobbel jackpot. Likevel, estetikken i sin helhet prydet det sofistikerte rockebandet på et verdig vis.

Deep Purple spilte med stålkontroll over sine musikk-tekniske ferdigheter. Dette fikk de demonstrert etter rullering med solospilling. Samtlige instrumenter fikk blottlagt seg alene, med god teknisk utførelse. Gruppa gjennomførte hele settet med solid og stødig rutine.

Selv om det har vært utskiftninger av medlemmene gjennom årene, rår det ingen tvil om at bandet har ivaretatt sin ånd. De stimulerer en verden av helfrelste fans. Deep Purple rocker videre inn i den artistiske og musiske evigheten.

Se resten av bildene fra konserten her