Home » Artikler

Kent på Palmesus 2014: Perler for svin!

07.07.2014

Tekst:

Kent leverte en strålende konsert på Palmesus 4.7.2014. Til tross for et uengasjert og uinteressert publikum, leverte bandet fra øverste hylle gjennom hele konserten! En ting har jeg imidlertid lært: Palmesus er primært en strandfest, ikke en musikkfestival!

Konserten åpnet dramatisk med at bandet fremførte første sang bak et sceneteppe. I det sang to startet, senkte teppet seg, og Kent var antakelig klare for å motta den hyllesten de fortjener. Men den gang ei! Som et av Nordens beste band gjennom snart tjue år, burde man vel kunne forvente at Kent ville være av interesse for Palmesuspublikummet? Det var  de altså ikke!


Vokalist og gitarist i Kent, Joakim Berg

I følge media var festivalen utsolgt både fredag og lørdag. Det betyr, i så fall, at det var solgt 10 000 dagspass til fredagen. Likevel kan det ikke ha vært mer enn maks et par tusen av dem med dagspass som hadde funnet det interessant nok å få med seg Kent. Og blant dem som gadd å møte opp foran scenen, var det dessverre et mindretall som fulgte noe særlig med på konserten. Jeg registrerte store grupper som stod med ryggen til artistene gjennom hele konserten, og det kun fire – fem meter fra scenekanten!

Sjekk ut alle publikumsbildene fra årets Palmesus herMen tilbake til konserten! Så vidt jeg klarte å registrere, spilte Kent følgende sanger:

1.            "Vi kan väl vänta tills imorgon"
2.            "Mirage"
3.            "Skogarna"
4.            "Petroleum"
5.            "Jag ser dig"
6.            "Hjärta"
7.            "Dom Andra"
8.            "Godhet"
9.            "La Bella Epoque"
10.          "Ingenting"
11.          "Din enda vän"
12.          "Alt har sin tid"
13.          "999"
14.          "747"

Med ni artister på scenen, deriblandt tre korister, ble konserten en mektig opplevelse. Brorparten av settlista bestod av sanger fra gruppas siste plate, Tigerdrottningen (2014), et av Kents beste album på lang tid! Men det var dessverre kun ved fremføringen av gruppas mest kjente hits, «Dom Andra» og «Ingenting», at publikum var noe særlig med. Det er trist, for Kent leverte over hele linja! Med en snart tjue år lang plateproduksjon, har Kent mer enn nok låtmateriale å ta av. Konserten var en flott kombinasjon av nytt og gammelt, og fikk en naturlig avslutning med en elegant utfading ved hjelp av låten «747»!

Hold deg oppdatert på konsertfronten. Følg oss på Facebook!

Det imponerte meg at bandet, med et slikt utrolig uengasjert og uinteressert publikum, klarte å holde fokus og levere på et så høyt nivå gjennom hele konserten! Jeg regner med at den lille kontingenten av Kentfans i publikum hadde en like stor konsertopplevelse som det jeg hadde! Men for det store flertallet av publikummet, var nok konserten dessverre kun å regne som bakgrunnsmusikk i jakten på rus og fest.

Det hadde vært utrolig kjekt å få se Kent en gang i Kristiansand som headlinere på konsertplakaten, og ikke kun som underholdningsartister på en strandfest. Jeg undres på hvor godt bandet kunne ha levert foran et engasjert og lyttende publikum! Kent fortjener mer enn det å skulle stå for bakgrunnsmusikk på en strandfest!


Stemningen var på topp, men lite folk som fikk  med seg Kent konserten

Jeg har fulgt Kent gjennom det meste av deres karriere, men jeg har aldri tidligere sett dem live. Derfor var det kjekt at arrangørene av Palmesus fikk bandet hit i år! Dessverre var det nok få i festivalens målgruppe som hadde noe særlig interesse av å få med seg konserten med Kent! Så konklusjonen må da dessverre bli: En kjempekonsert for et utrolig utakknemlig konsertpublikum!

Se alle bildene fra årets Palmesus her