Home » Artikler

Tam konsert med Lissie på Kilden

08.04.2015

Tekst: Bror Olav Andreas Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland
Lissie var nylig på en liten minisoloturne til Oslo, Kristiansand, Stavanger og Bodø. Med seg på scenen hadde hun kun lokale kor, på Kilden hadde hun med seg et prosjektkor fra Sharrons dansestudio. Dessverre ble det en heller tam konsert, hvor vel egentlig det lokale koret var det som reddet opplevelsen.

Support: Signe Eide

Med seg som support hadde Lissie med seg sytten år gamle singer-songwriteren Signe Eide fra Oslo. Unge Eide har talent, både som artist og låtsnekker. Men spørsmålet er om hun har det som skal til for å slå igjennom. Det blir fryktelig likt mye annet som presenteres for tiden. Jeg synes også at hun har vel alvorlige og dramatiske tekster til kun å være sytten år, for meg blir det ikke helt troverdig. Men bra stemme og flere gode melodier!

Reddet av koret

Lissie har en super stemme og en god håndfull flotte sanger. Men alene med kassegitaren blir det hele for tamt! For meg er faktisk det lokale koret som er konsertens eneste høydepunkt, både innsatsen og de harmoniene og variasjonen koret skapte, gjorde at besøket ikke var helt bortkastet. Korpartiene var med på å gjøre musikken mer interessant, og de var med på å fremheve sterke musikalske partier. Men det hele ble dessverre altfor tamt og ensformig. Kanskje burde Lissie ha tatt med seg bandet sitt, i tillegg til de ulike korene. Da hadde konsertene muligens blitt litt mer spennende og musikken fremstått mer sterk og kraftig? For, til tross for at hun spilte sine beste og mest kjente sanger, ble dessverre konserten kjedelig og uinteressant. Lissie prøvde å variere litt med å være helt alene på scenen. Det hjalp lite, denne miniturneen kunne hun ha spart seg for.


Se alle bildene vi har tatt i Kilden Konserthus her