Home » Artikler

Magisk Mari Boine i Ravnedalen

28.06.2015

Tekst: Bror Olav Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland
Lørdag 27.6.2015 var det Mari Boine sin tur til å besøke Café Ravnedalen, og for en fantastisk konsertopplevelse det ble! Mari Boine og Ravnedalen kledde hverandre virkelig godt!

Jeg har selvfølgelig hørt om Mari Boine, men har aldri tatt meg bryet med å høre på musikken hennes, og fikk meg derfor virkelig en aha-opplevelse på lørdagens konsert. For en fantastisk stemmeprakt den dama har! Og for en suveren musikk hun har laget. Mari Boine er en verdensstjerne! Intet mindre.

Jeg skjønner, av naturlige grunner, lite av tekstene, men ut ifra hva Boine fortalte mellom sangene, fikk jeg med meg at de fleste av tekstene behandler temaer som naturen og livet, noe jeg faktisk synes gjenspeiles i musikken. Det var som om musikken pratet til meg(, noe jeg aldri trodde jeg noen gang skulle si eller skrive). Stemningen i dalen var magisk, det var nesten som om Boine legemliggjorde en form for urmusikk, kun akkompagnert av naturens egne åndedrag og hjerteslag, representert ved fuglesang og vannklukk. Jeg ble rett og slett bergtatt.

Med seg på konserten hadde Mari Boine Roger Ludvigsen på gitar og Gunnar Augland på slagverk, og samspillet var upåklagelig. En utrolig vakker konsertopplevelse, spesielt gripende var Boines fremføring av «Mu váibmu vádjul doppe/Mitt hjerte alltid vanker». Da var det helt musestille i dalen og et gledelig tallrikt publikum var tydelig grepet av det de opplevde!

Se alle bildene fra konserten her

Med en så inderlig og sakral musikalsk opplevelse, var det befriende å oppleve en pratesalig og svært morsom Mari Boine på scenen mellom sangene. Dette må være årets mest magiske konsertopplevelse, det skal bli svært vanskelig å toppe dette! Nok en fantastisk booking av konsertarrangørene på Café Generalen. Det er bare å gratulere!