Home » Artikler

Fullt hus for Jonas Alaska!

28.07.2015

Tekst og foto: Bror Olav Andreas Skrede
Det var stappfullt da Jonas Alaska besøkte Café Generalen i Ravnedalen for tredje året på rad. Og Jonas Alaska skuffet ikke sitt publikum.

Etter tre solide soloalbum har Alaska opparbeidet seg en solid tilhengerskare, noe som også oppmøtet i Ravnedalen onsdag 22.7.2015 til de grader viste. Jeg har sjeldent sett så mange mennesker på konsert på Café Generalen! Nok en gang har konsertarrangøren truffet midt i blinken med sin booking! Jonas Alaska fenger tydeligvis et yngre publikum, for gjennomsnittsalderen på Generalen var betraktelig lavere enn den pleier å være.

Til Kristiansand hadde Jonas Alaska med seg kjæresten Billie Van og sin storebror Thomas Aslaksen, og konserten besto av en fin veksling mellom Alaska solo og trioen sammen på scenen. Musikken til Alaska er stort sett rolig og melankolsk, men publikum var heldigvis interesserte og lydhøre. Det var lite støy, til tross for det store antallet. Alaska var morsom og selvironisk mellom sangene, og samspillet med kjæresten og storebroren fungerte bra. Alaska har mange bra sanger, så han hadde ingen problemer med å holde på publikumsinteressen gjennom konserten. Vi fikk også høre et par fine nyskrevne sanger. Både publikum og artist ga uttrykk for at de var fornøyde med konserten. Jeg satt likevel igjen med en følelse av at denne konserten ble gjort litt for mye på autopilot og rutine.

Men, alt i alt, en allright konsert med en dyktig artist.

Sjekk ut alle bildene vi har knipset av Jonas Alaska her