Home » Artikler

Samantha Fox rocket Kragerø på årets Retro Live!

29.07.2015

Tekst: Kari Launes/ Foto: Svein Erik Nomeland
Retro Live festivalen var ny for året og plassert like ved det kjente Spa-hotellet Kragerø Resort, på Stabbestad.
Festivalen består av et samarbeid mellom ulike sponsorer og team Borgvang og Collins, kjent fra ”We Love the 90s”- showene i Oslo og Stavanger.

Samantha Fox  var en av artistene på lørdagen

Driving rangen til den 18 hulls store golfbanen var omgjort til en velfungerende arena der vi opplevde god logistikk. Ingen nevneverdig kø verken ved inngangen, på toaletter eller i bar og mattelt.

Retro Live gjennomførte første års festival på en strålende måte. Jeg kan ikke si jeg så mye som ikke fungerte. Litt lydproblemer med instrumenter og micer som ikke fikk lyd til tider, men det meste løste seg fort.

Regn var ingen hindring for god festivalopplevelse. Fra venstre Line Lohne og Kari Launes med Christer Sandelin på scenen

Festivalen ble kjørt over to dager, fredag 24/7 og lørdag 25/7, og det var ca 3000 publikummere hver av dagene.
Fredagen fikk vi med oss: Drømhus, Trang Fødsel, Safri Duo, Modern Talking, The Hooters og UB40

Lørdagen fikk vi et mer tettpakket program: Dag Ingebrigtsen, Ole I Dole, Rune Rudberg, Kathrina & The Waves, Christer Sandelin, Samantha Fox, Andrew Strong, Vengaboys, Opus, Inner Circle og Alphaville.

Husorkesteret  ”Hans Orkester”, som spilte til artistene tidlig på kvelden må sies å være sykt flinke. Blant annet med Samantha Fox ble det kjørt langt utover standard, og det ble en utrolig fet opplevelse.

Hans Aaseth fra Hans Orkester og Samantha Fox fant tonen og rocket løs på scenen!

Reggaebandet Inner Circle leverte meget bra, og det er sjelden jeg ser slik innlevelse til et band. Hver sang ble jo til en ny versjon uti sangen og det virket for meg som at ting ikke var helt satt. De jammet løs på scenen med en utrolig spilleglede og skapte en helt unik konsert.

Det var stort å få oppleve et av verdens største reggaeband, UB40 live. At man klarte å huke tak i disse til festivalen, var et scoop.

Sjekk ut alle bildene fra årets Retro Live her


Alt i alt var det meste bra, men vi synes fredagen ble litt lang med mye venting mellom hver artist. Selv Dj. Borgvang som spilte 80s og 90s låter mellom konsertene, kunne ikke gjøre noe med det faktum at det ble litt for mye venting. Men heldigvis skinte sola og man kunne sitte  i gresset og slappe av mellom slagene.

Lørdagen ble en helt annen opplevelse, tross drittvær med mye regn. Det regnet faktisk nonstop hele kvelden.
Men det tok ikke motet fra det feststemte folket, og vi opplevde kjempestemning med dansende publikum og smilende fjes fra a-å. Vi glemte egentlig tid og sted, og vi merket nesten ikke at vi ble søkk blaute, for det var så moro.

Alphaville var siste band ut denne helgen, og de skuffet ikke gamle fans!

Det er annonsert ny festival neste år på Retro Lives  Facebookside, og vi anbefaler festivalen på det varmeste.
Kragerø er en nydelig sommerby, og her kan man kombinere både ferie og festival.
Vi anbefaler å være tidlig ute med hotellbestilling, for det blir fort fullt.
Vi sees på Retro live 2016!