Home » Artikler

Maat, Rendezvous og Chrome Division til Southern Discomfort 2016

16.02.2016


Shagarath fra bandet Dimmu Borgir kommer til Southern Discomfort med bandet
CHROME DIVISION 10/9 2016

MAAT (D), RENDEZVOUS POINT og CHROME DIVISION til SOUTHERN DISCOMFORT 2016

Nok et slipp fra våre kanter! Southern Discomfort er fornøyde med å kunne presentere disse:

Det tyske bandet MAAT hevder selv å spille ‘Egyptian death metal’, uten at vi skal utdype det noe mer. At MAAT spiller death metal er hevet over enhver tvil, og at de er inspirert av band som Behemoth og Nile er lett å høre.

Bandet har holdt det gående siden 2009, og har albumet «As We Create Hope» på samvittigheten. Fullengder nr to, forventes å komme ut i 2016. MAAT er allerede bekreftet til mange festivaler nå i år, men så langt er Southern DisComfort den eneste i Norge!

Benytt sjansen til å høre dem live på klubbscenen vår fredag 09 september!

www.facebook.com/Maatoffical

Progmetal bandet RENDEZVOUS POINT har nylig gitt ut sitt debutalbum «Solar Storm» til strålende kritikk fra nasjonal og internasjonal presse. Bandet som ble dannet da medlemmene studerte rymisk musikk ved Universitetet i Agder, har siden starten vunnet tittelen ‘Sørlandets mest lovende band’, og vi anser dem som et av de lokale innslagene på SDC i år.

RENDEZVOUS POINT har spilt med Kristiansand symfoniorkester, og var i høst på en omfattende Europa turnè hvor 25 byer ble besøkt.

Bandet har skapt et unikt sound basert på en perfekt balanse mellom teknske ferdigheter, tunge riff, episke harmonier og fengende melodier.

RENDEZVOUS POINT består av Baard Kolstad på trommer (Borknagar, ICS Vortex, Leprous), Petter Hallaråker på gitar (ICS Vortex, Solefald), Nicolai Tangen Svennæs på Keyboard (Emilie Nicola), Gunn Hilde Erstad på bass og Geirmund Hansen på vokal.

Vi gleder oss til de åpner dag to på KICK under Southern DisComfort 2016

Denne lørdagen må publikum også belage seg på ‘Doomsday Rock n’ Roll`!! Det er ingen ringere enn CHROME DIVISION som skal servere oss dette!! Shagrath er velkjent for de fleste gjennom Dimmu Borgir. At han også har en annen side, en side med forkjærlighet for Rock n’ roll av den skitne typen, er det derimot ikke alle som vet. 

I 2004 var det Shagrath som tok initiativet til å danne det som etter mye øldrikking og øving, utviklet seg til å bli CHROME DIVISION. Det startet opp som en trio, men når riktig vokalist og gitarist var på plass, ble det klart at dette ikke lengre var noe sideprosjekt

I 2006 kom debutalbumet «Doomsday Rock N’Roll» ut, og i 2008 fulgte «Booze, Broads & Beelzebub» på. Begge ble svært godt mottatt!

Etter noen utskifninger i besetningen, og  enda et par fullengdere («Third Round Knockout» i 2011 og «Infernal Rock Eternal» 2014), skal CHROME DIVISION’s femte album se dagens lys i løpet av 2016!

I tillegg til Shagrath består CHROME DIVISION av: Shady Blue (ex-Susperia), Tony White (Minas Tirith), Damage Karlsen (ex-Breed) og Ogee (Mortiis, Shot at Dawn)

Vi ser frem til plata, og absolutt til å se bandet opptre live på Kick lørdag 10 september!!

www.chromedivision.com


Shagrath fra Dimmu Borgir. (Foto: Metal Heart festivalen på Notodden i 2007)

Se alle bildene våre fra årene på Southern Discomfort her!