Home » Artikler

Postmann Pat

19.11.2010

Artistfoto fikk med seg premieren på musikalen Postmann Pat og den uadresserte pakken, på Folkehøgskolen Sørlandet adresse Birkeland,  fredag.
Jeg fikk med meg forstillingen i fjor, og var imponert over høyt nivå i alle ledd, og kunne ikke si nei da de spurte om jeg ville komme i år også.
Elevene har trent i hele høst og hadde urfremvisning i dag.
Jeg fikk komme inn backstage samt garderobe, og det må defineres som rene krigssonen.  Her møtte jeg også de viktige folkene som ikke synes så mye ute, men som er viktige for helheten.
Utrolig gøy å se forberedelser med kostymer og sminke, og jeg møtte virkelig dyktige elever i alle ledd!


 Forestillingen i år handlet om Postmann Pat som tilfeldigvis mottar en uadressert pakke fra det høyere univers, og som dermed blir den utvalgte til å besøke denne fremmede planeten.

På sin vandring er han nær ved å miste pakken flere ganger, og det skjer underlige ting hver gang. Det er dette som er tråden i historien, og vi blir overøst med bra musikk, høyt tempo og bra skuespill.

 Det var mange bra scener, men jeg lo ekstra godt av sauebonden som prøvde å telle sauene i flokken sin.  Det var ingen lett affære, og her trengtes hjelp.
Skuespillerne var utrolig dyktige, og det var lett å se at de hadde det like moro på scenen som publikum i salen. En ung publikummer proklamerte at det var det gøyeste han hadde vært på noen gang, og jeg synes det forteller mye. Tommel opp for årets musikal på Folkehøgskolen Sørlandet