Home » Artikler

Uriah Heep rocket Ravnedalen!

26.07.2017

Tekst: Bror Olav Andreas Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland
Uriah Heep sørget for en knallforestilling i Ravnedalen lørdag 22.7.2017. En gjeng meget dyktige musikere leverte, til min store glede og overraskelse, en engasjert og ekte rockekonsert denne lørdagskvelden.


Den legendariske gitaristen Mick Box, er den eneste igjen fra originalbestningen. Han var med å starte bandet i 1969

Jeg kan ikke skryte på meg noen særlig kjennskap til Uriah Heep, jeg kjente til bandet av navn, men før Ravnedalen Live hadde jeg ikke noe kjennskap til musikken, noe som sikkert ikke er noe å skryte av... Etter å ha googlet litt, ble jeg litt klokere, men jeg må innrømme at jeg ble litt skeptisk når jeg fant ut at det kun var et av de opprinnelige medlemmene fra bandets storhetstid på 70-tallet som fremdeles er med. Jeg fryktet at dette var et av dinosaurbandene som kun reiser rundt for å melke de siste dråpene ut av en for lengst død ku. Når musikken i tillegg blir kategorisert som hardrock/heavy metal, hadde jeg ikke store forventinger til forestillingen.


Vokalist Bernard "Bernie" Shaw gjorde en strålende jobb

Men mine bange anelser ble ettertrykkelig gjort til skamme. Uriah Heep leverte en ordentlig bra showkonsert i Ravnedalen, det rocket ordentlig! Med fullt opp av spilleglede, svært god kvalitet på musikerne og et entusiastisk publikum, ble konserten ordentlig underholdende. Dette var ektefølt og seriøst. Bandet oppfyller de aller fleste puddelrock-klisjeer, men det gjøres helhjertelig og med store tekniske ferdigheter, stort engasjement og profesjonalitet!


Fra venstre: Mick Box og Bernard "Bernie" Shaw 

Utvilsomt et svært dyktig band, og musikken er relativt avansert, morsomt oppbygd, skolert puddelrock! Konserten må ha vært en stor opplevelse for de som har et forhold til Uriah Heep, bandet leverte virkelig! Stemningen var stor i Ravnedalen når Uriah Heep dro i gang «Easy Livin’» som siste nummer.


Russell Gilbrook 

Se alle bildene fra konserten her