Home » Artikler

Helstøpt fra Nordstoga!

31.07.2017

Tekst: Bror Olav Andreas Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland
Torsdag 27.7.2017 var det Odd Nordstoga med band som besøkte amfiet på Søgne gamle prestegård. Nordstoga var i god form og et stort publikum fikk akkurat den konserten de hadde håpet på.

Før Nordstoga og bandet gikk på scenen, fikk vi et hyggelig møte med den mer lokale Andy the Candy, nærmere bestemt Anders Støle Fidje fra Vigeland. «Standupvisesangen» hans var morsom, men det var nok Odd Nordstoga de aller fleste ventet på.

Odd Nordstoga må kunne karakteriseres som en godt etablert og folkekjær artist, og han har en svært solid låtkatalog å hente sanger fra. Noe han også gjorde på torsdagens konsert, vi fikk både Something Odd-låta «Fuggel i karmen» fra 1997 og sangene «Kjedelig iblant» og «Fri» fra den nylig publiserte EPen Mykje lyd, i tillegg til en rekke godlåter fra Nordstogas mange flotte album.

Jeg så Odd Nordstoga på Café Generalen i fjor sommer, og selv om mange av sangene fra årets settliste var de samme som på fjorårets, opplevdes ikke konserten som mindre interessant av den grunn. Nordstoga har en rekke sangperler som absolutt tåler et gjenhør.

På scenen fremstår han som svært jordnær, lun og jovial. Med seg har han også en gjeng med solide musikere, så den musikalske kvaliteten var av ypperste klasse. Odd Nordstoga og bandet leverte en helstøpt konsert, uten noen form for dødpunkt. Naturamfiet på Søgne gamle prestegård er også en utrolig flott og intim scene, slik at konserter der oppleves svært stemningsfulle. Så, alt i alt, ble det en god opplevelse å ta med seg videre!

Settliste:

1.       Kunsten å gå (Dette landet)
2.       Lause ting (Luring)
3.       Kjedelig iblant (Mykje lyd – EP)
4.       Bestevenn (Bestevenn)
5.       Dette landet (Dette landet)
6.       Kom heim (Dette landet)
7.       Fuggel i karmen (Something Odd)
8.       Olav Olav (Heimafrå)
9.       Heim te mor (Heim te mor)
10.   Kveldssong for deg og meg (Dette landet)
11.   Farvel til deg (Dette landet)
12.   Fri (Mykje lyd - EP)
13.   Lykkeliten (November)
14.   Frøken Franzen (Heim te mor)
15.   Ein farfar i livet (Bestevenn)
16.   Texas (Dette landet)

Ekstra:

17.   Om du lämnade mig nu (Lars Winnerbäck)
18.   Diesel og bensin (Dette landet)
19.   No er tivoliet over (November)Se alle bildene vi har knipset på Søgne Gamle Prestegård her