Home » Artikler

Strålende VIVID-festival!

24.10.2017

Tekst: Bror Olav Andreas Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland
Siste helga i september ble VIVID-festivalen arrangert for tredje gang i Kristiansand. Vi var tilstede første gang festivalen ble arrangert, i 2015, og var, den gangen, mektig imponerte, både over musikken og festivalen generelt sett (http://www.artistfoto.no/?main=artikkel&funksjon=view&artikkelid=312).


Mokri

I år fikk vi muligheten til å besøke festivalen igjen, vi var innom fredagskvelden og fikk med oss to band, MOKRI (NO) og THE SHAKING SENSATIONS (DK). Post-rock er ikke den genren vi er mest erfarne med, men vi lar oss absolutt fascinere. Det er noe utrolig behagelig med musikken, utrolig suggererende og fengene, absolutt et godt middel mot en stressende hverdag.


Se alle bilder fra Vivid her

Som ved forrige besøk på festivalen, lar jeg meg fascinere av filmene og bildene som vises på lerretet bak på scenen. De suger oppmerksomheten inn mot det som skjer på scenen, og sørger for at man fanges inn i musikken. Spesielt fengslende var det under THE SHAKING SENSATIONS, da kunstneren Vilde Willurs Eskedal uttrykte sin opplevelse av musikken som ble spilt, live på lerret. Det var utrolig spennende å se hvordan maleriet forandret seg underveis.( Se film i bunn av artikkel)


Kunstner Vilde Willurs Eskedal maler live under konserten med THE SHAKING SENSATIONS

Publikum må også nevnes. De ser ut til å komme fra både fjernt og nært, overraskende mange fra andre land. Men det som er fellesnevneren er at, dette er mennesker som deltar på festivalen fordi de er genuint interessert i musikken. Fraværet av skravling og bråk, som ofte forekommer på andre konserter og festivaler, er utrolig behagelig. På VIVID er det mulig å nyte musikken uten forstyrrelser.

VIVID er en svært behagelig festival å delta på, musikken er bra, stemninga er super, alt er harmonisk Nå gleder vi oss til neste år og håper at flere oppdager VIVID, det fortjener festivalen!

Se film fra VIVID under her: